sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Consells per adaptar una casa rural

Augmentar el nombre de clients a la nostra casa rural és fàcil si apostem per dirigir-nos a un públic més ampli. Un nínxol de mercat a tenir en compte és el turisme de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. I és que aquest públic, cada vegada més nombrós, té recursos per invertir en la seva qualitat de vida, vol veure món i gaudir de l’oci en igualtat de condicions.

Està comprovat que els negocis accesibles incrementen el nombre de persones que passen per les seves instal·lacions ja que, a més d’atraure al públic amb mobilitat reduïda, en la majoria dels casos, les persones amb discapacitat van acompanyades, com a mínim, d’una altra persona.

A més, apostar per millorar l’accessibilitat de la nostra casa rural ens permetrà diferenciar-nos de la competència i decantar un client indecís cap a nosaltres. Invertir en accessibilitat és invertir en l’èxit del negoci.

Com podem fer accessible la nostra casa rural per ampliar el públic?

Si fem un cop d’ull a la casa veurem que està plena d’elements i obstacles que interfereixen el pas: mobles, escalons, banyeres…

Aquests obstacles generen situacions de risc i són els causants de possibles caigudes o de proporcionar sensacions negatives del client vers la nostra casa. És important incedir en aquest punt ja que, som un negoci experiencial: la gent cerca en les cases rurals tranquil·litat, oci i gaudi, vol viure una experiència positiva de la que se’n recordarà en els propers anys (perquè així, en un futur, torni a contractar la nostra casa).

Per a facilitar que tothom pugui pujar i baixar les escales per gaudir de totes les estances de la casa i accedir a les habitacions existeixen diferents solucions que s’adapten a totes les butxaques i necessitats:

Si són escales curtes o de pocs escalons, podem:

- Instal·lar un passamans per a donar al client major seguretat

- Adaptar-hi una rampa per a les persones en cadira de rodes. La normativa vigent considera que la rampa no ha de superar el 10% d’inclinació en trams de fins a 3 metres, el 8% en trams de 6 metres o el 6% en la resta de casos.

Si no volem realitzar obres i volem una solució fàcil, còmoda i ràpida podem:

- Instal·lar una cadira pujaescales. Poden col·locar-se tant a l’interior com a l’exterior de la casa, són aptes per a pocs escalons o per a diverses plantes i al mercat hi ha tants models que és fàcil trobar la cadira que s’ajusta a la nostra escala, per molt estreta o cargolada que sigui. A més, són plegables, ocupen poc espai i alguns models són personalitzables, d’aquesta manera és fàcil integrar-la en l’entorn. Aquesta solució és ideal per a persones grans o amb dificultats per a caminar.

- Instal·lar una plataforma pujaescales. Aquesta via és adequada per al públic que es mou en cadira de rodes o per aquelles famílies amb carrets de bebé i moltes maletes! Són plegables i s’adapten a tot tipus d’escales, incloses les més complicades. Assegureu-vos que l’empresa que us assessora realitzi fotometries en 3D, així, abans d’instal·lar-la tindreu un plànol i un dibuix al mil·límetre de com quedarà la màquina a la vostra escala

Si l’edifici ho permet, tenim la millor solució:

- Instal·lar un minielevador o ascensor. No cal dir que, per tal de solucionar els problemes d’accessibilitat de qualsevol persona, amb o sense discapacitat, la millor opció és instal·lar un minielevador o un ascensor. Actualment existeixen opcions de tot tipus, des de l’ascensor que arriba fins a les golfes (especial per a sostres baixos), a aquell que és cilíndric, transparent i panoràmic a 360 graus, capaç de passar desaparcebut en un indret de somni.

Si volem que els clients puguin accedir a la dutxa de manera fàcil i segura, sense cap obstacle, evitant tot risc de caigudes:

- La opció més accessible és la de substituir la banyera per un plat de dutxa totalment pla, a nivel 0, amb mampares també accessibles fàcilment transitables (a dia d’avui hi ha mampares amb tan sols 3mm de perfileria). Existeixen també infinitat d’acabats amb encant perquè el nostre bany llueixi una estètica de disseny excel·lent, sense renyir amb la funcionalitat.

 Mobles i catifes?

- Sabem que els mobles i la decoració que escollim són claus alhora de dotar al nostre establiment d’una personalitat única. Tanmateix és important tenir en compte que les estores i catifes poden fer relliscar als clients, i els mobles amb cantoneres punxegudes poden perjudicar a persones grans o infants provocant-los un gran mal. Per a una millor accessibilitat és millor treure-les. Alhora de decorar de manera accessible és millor apostar per quadres inspiradors, o posar especial èmfasi en la il·luminació de cada espai. Us en faríeu creus de com canvia una habitació jugant, simplement, amb les llums.

Esperem que aquests consells us hagin estat d’utilitat per adaptar la vostra casa rural i fer-la accessible perquè un major nombre de públic en pugui gaudir. Hi sortim tots guanyant!

Per un turisme sense barreres!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu