sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Consells per envellir amb salut i no ser depenents

Les millores en la salut pública i la qualitat de vida han incrementat l'esperança de vida de les persones.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, actualment el nombre de persones majors de 60 anys és el dues vegades superior al que hi havia al 1980, i es preveu que l'any 2050 el nombre de persones majors de 80 anys quadripliqui l'actual.
La salut de les persones es deteriora a mesura que envelleixen. Per “envellir amb qualitat” i que tots puguem conservar la nostra autonomia personal durant més temps, la Unió Europea postula una sèrie d'hàbits i programes sanitaris preventius.

Principalment, per gaudir d'un envelliment actiu, és necessari haver gaudit d'una bona salut en les etapes anteriors de la vida. Hàbits que s'han d'adoptar i mantenir, com per exemple:

  1. Dieta saludable, aliments ajustats a les nostres necessitats energètiques…
  2. Estil de vida actiu: caminar, pujar i baixar escales, ballar, fer esport, moure's… Dormir les hores necessàries, no fumar, no beure…

Espanya presenta un dels índexs més alts d'envelliment del món, un 17%, i va en augment.
És cert que, amb l'edat s'incrementa el risc de sofrir problemes de salut que es converteixin en crònics, per tant, augmenta la necessitat de prestar assistència de manera perllongada.

Segons dades publicades l'any 2005, en el “Llibre Blanc Atenció a les persones en situació de dependència a Espanya”, la malaltia, i no l'edat, és la principal causa de dependència. L'edat no és causa de dependència. Existeix una relació evident entre dependència i malaltia.

L'OMS recomana mesurar la salut en les persones majors en termes de pèrdua de funció. Així, les persones grans presentaran un millor o pitjor nivell de salut en relació amb la situació funcional, és a dir: el major o menor grau de discapacitat o de dependència.

Una última dada de l'Organització Mundial de la Salut: en els propers 5 anys, i per primera vegada en la història, el nombre de persones majors de 65 anys superarà el de nens menors de cinc anys. Així, a més, s'incrementaran les persones amb discapacitat.

Els científics aconsellen que és possible reduir de forma significativa la incidència, la prevalença i la intensitat de la malaltia, la discapacitat i, amb això, la dependència, mitjançant 3 accions fonamentals:

1. La prevenció i promoció de la salut
2. La prevenció i el control de les malalties cròniques
3. La disponibilitat d'uns serveis sanitaris eficients per a les persones majors.

Font: saludediciones.com

 

Válida Home, especialistes en salvaescales i adaptació de banys de Válida sin barreras, us ofereix aquesta notícia.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu