sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Cuidem els cuidadors

Els cuidadors de persones grans dependents normalment reben una escassa formació abans d'assumir la cura dels avis i àvies. Amb l’objectiu de facilitar-los la tasca, el Grupo de la Ley de Dependencia de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología, ha elaborat un manual per a cuidadors de persones grans. Aquest document es desglossa en 13 capítols que, explicats de manera formativa i informativa, abarquen temes com: “autocura” de qui s'encarrega de cuidar, els recursos socials essencials, les característiques que té una cura de qualitat, la higiene, l'alimentació o el desenvolupament d'habilitats per a la comunicació. El manual està disponible en la web del Imserso.

Segons el doctor José Antonio López Trigo, president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, “és una enorme responsabilitat la que porten els cuidadors familiars”. I és que, la taxa global de discapacitat se situa en el 8,5% de la població. Més de 600.000 persones tenen algun grau de discapacitat i viuen soles a la seva llar. I, la taxa de discapacitat entre les més de 350.000 persones grans que viuen en residències sobrepassa el 92%. Aquestes xifres augmentaran amb el temps i amb l'increment de l'edat de la població.

Cuidem dels nostres cuidadors. Són essencials.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu