sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Cuines més accessibles

La cuina és un dels espais més concorreguts d’una llar, així que adequar-la per tal que les persones amb discapacitat o problemes de mobilitat puguin utilizar-la de la manera més còmoda, eficient i accessible és indispensable.

El primer que hem de tenir en compte en cas de rehabilitar-la és que la porta d’entrada garantitzi el pas d'una cadira de rodes, això significa uns 90cm lliures d’amplada.

L’estança ha de ser fàcil de deambular, per això val la pena parar-nos a pensar un moment quina seria la millor distribució. Un possible disseny passaria per organitzar els elements de la cuina segons el seu ordre d’ús. És a dir, en primer lloc podriem trobar-nos amb el frigorífic i els mobles d’emmagatzament de menjar. Llavors, la zona de treball i cocció, i per últim podria ubicar-s’hi la pica o el rentavaixelles. És important que no hi hagi llargues distàncies entre una zona i l’altra.

Val a dir que, a la zona d’emmagatzament, l’alçada dels mobles hauria d’oscil·lar entre els 80 i els 90cm.

Pel que fa a la zona de treball, hauria de tenir una alçada aproximada d’uns 70cm, per poder encabir-hi una cadira de rodes a sota i garantir una postura adequada. S’ha de tenir en compte la ubicació de les tuberies del desguàs i els sifons sota de la pica perquè no destorbin en les tasques.

Hem d’intentar que les eines que més utilitzem es trobin a mà, i seria bo que els mobles s’obrissin i es tanquessin de manera fàcil, adequant el sistema d’obertura al tipus de pressió que pugui exercir l’usuari. També, s’han d’escollir amb cura les claus d’accionament de les aixetes, decantant-nos per aquelles d’un ús més senzill.

És necessari ubicar bé els endolls i les claus de pas a una alçada adequada i en llocs propers a l’àrea d’abast de l’usuari.

Aquests són alguns consells útils per fer la cuina més accesible i que, juntament amb el sentit comú, aconseguiran que totes les persones puguin seguir realitzant les tasques quotidianes de manera còmoda, independentment de si tenen, o no, algun tipus de diversitat funcional o problema de mobilitat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu