sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

De viure sols a compartir la seva casa amb fills, parelles i néts

De tornada a la llar. Són molts els que, obligats per les circumstàncies econòmiques i laborals del nostre país, tornen a viure amb els avis. Aquest fet ha provocat que, per primera vegada en dues dècades, la tendència a la solitud dels ancians madrilenys s'inverteixi després de tocar sostre al 2011.

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, en 2011 hi havia 218.271 ancians madrilenys habitant en llars unipersonals (22,1% del total dels majors de 65 anys empadronats aquest any), i al 2013, la xifra va descendir fins a 213.000 (un 20,5% d'ancians). 

Tal com consideren diversos sociòlegs, la gent es refugia a casa dels avis, que ja tenen pagada l'habitatge i una pensió. D'aquesta manera, després de fallar l'Estat del Benestar es produeixen estratègies de reagrupament familiar: la família s'uneix per recolzar-se i reduir despeses. 
D'aquesta manera els avis se senten acompanyats i tenen millors cures de les seves famílies que abans no tenien temps de cuidar-los a causa del treball. Si bé, també existeix l'altra cara de la moneda en el cas de famílies que abans no estaven tan unides als seus avis i àvies. Angelina Fernández, presidenta de l'Associació de Jubilats de Madrid, afirma que: “hi ha gent que tenia als seus familiars ancians apartats i ni els visitaven. Ara, tornen a voler estar amb ells. Això els fa sentir-se utilitzats. Encara que afortunadament són excepcions”. 

Segons dades del Barómetro de Mayores elaborat per la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats (UDP), el 53,7% dels majors de 65 anys de la regió ajuden amb diners algun familiar, així doncs, la tercera edat s'ha convertit en el sustent principal de moltes famílies de Madrid.

Solidaritat familiar en temps de crisi. Què opineu?

Font: 20minutos.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu