sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Dia 3 de Desembre: Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Avui celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, un dia per reivindicar els drets de les persones amb algun tipus de discapacitat. Aquest terme s'utilitza per definir una deficiència física o mental, com la discapacitat sensorial, cognitiva o intel·lectual, la malaltia mental o diversos tipus de malalties cròniques.

S'ha demostrat que, una vegada eliminats els obstacles a la integració de les persones discapacitades, aquestes poden participar activa i productivament a la vida social i econòmica de les seves comunitats. Per això és necessari eliminar les barreres de l'assimilació dels discapacitats a la societat.

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat reconeix que l'existència d'aquestes barreres és un component essencial de la seva marginació. La Convenció subratlla que la discapacitat és un concepte evolutiu «resultat de la interacció de les persones amb disfuncions i de problemes d'actitud i d'entorn que soscaven la seva participació a la societat».

El dia de 3 de desembre serveix per empoderara les persones amb discapacitats per assegurar un desenvolupament sostenible, inclusiu i igualitari i d'aquesta manera, complir amb l'Agenda de Desenvolupament Sostenible.

És necessari que tots ens mobilitzem per accelerar l'avanç cap a un desenvolupament igualitari i sostenible, així com promoure una societat sense barreres i amb una accessibilitat universal, inclosos els àmbits de la reducció del risc de desastres i l'acció humanitària, a més del desenvolupament urbà.

A Válida sin barreras també ens unim a la causa per promoure una societat inclusiva i accessible per a tots, és per aquest motiu que sempre busquem una implicació activa amb fundacions i associacions per ajudar a millorar en termes d'accessibilitat i per donar visibilitat a aquest col·lectiu.

 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu