sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Dia internacional de les persones amb discapacitat

Avui, 3 de desembre, es commemora el dia internacional de les persones amb discapacitat. Des que va apreciar aquesta iniciativa el 1992 de la mà de les Nacions Unides, aquesta data s'ha centrat a conscienciar la societat sobre la inclusió i la necessitat de l'accessibilitat universal. Cada any, l'ONU s'ha impulsat un enfocament concret sobre un tema, normalment relacionat amb una problemàtica comuna a la qual cada dia les persones amb discapacitat han de fer front.

Aquest any, el teló de fons d'aquesta jornada és La inclusió importa: accés i apoderament per a persones amb tot tipus de capacitat. Sota aquesta premissa, el propòsit d'aquest any és posar en el plànol social la necessitat de fer més accessibles les ciutats i espais urbans, així com afavorir la inclusió de social de les persones amb discapacitat que solen passar desapercebudes per la societat.

Perquè tot això no acabi en solament bones intencions, l'ONU recalca la necessitat de millorar les dades i estadístiques referents a les persones amb discapacitat. Es tracta d'un pas bàsic per poder passar a mesures i accions concretes. Solament amb la resolució d'alguna cosa tan elemental com saber el nombre de persones amb discapacitat en una ciutat, regió o país; es poden prendre mesures efectives a favor de la inclusió. A més, el reconeixement públic de les persones amb discapacitat suposa donar major visibilitat social a una realitat que normalment marginada i invisible.

D'altra banda, el reconeixement públic de les persones amb discapacitat posa en el plànol polític la necessitat d'adaptar els espais públics i privats. Fets com anar a comprar, al treball o fins i tot sortir de casa suposen encara avui una activitat inviable per a la majoria de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Per això, una jornada com la d'avui aposta pel compromís social de totes les persones per millorar alguna cosa tan vital com és l'accessibilitat i la igualtat de drets.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu