sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

El 80% de la discapacitat visual es pot evitar

El 80% del total mundial dels casos de ceguera o discapacitat visual causats per malalties relacionades amb l’edat poden prevenir-se realitzant una consulta cada dos anys després dels 40, i anualment després dels 50. Així ho afirma, Fabián Lerner, president de la Societat Argentina d’Oftalmologia.

El control periòdic ajuda a detectar malalties silencioses que si no es tracten a temps poden conduir a la ceguera.

Per exemple, la detecció precoç de la Degeneració Macular Relacionada amb l’Edat (DMRE) pot estabilitzar la malaltia i inclús millorar. D’altres malalties que han de controlar-se amb l’objectiu de prevenir la discapacitat visual són catarates, glaucoma i retinopatía diabètica.

Segons les últimes dades, en el món hi ha 285 milions de persones amb dèficit visual, de les quals 39 milions són cegues.

La pèrdua parcial o total de la vista pot tenir conseqüències en la vida del pacient, des de limitacions per a moure’s de manera autònoma, fins a dificultats psicosocials, laborals, familiars i cognitives.

Els experts són optimistes, i asseguren que en la majoria de casos les afeccions poden tractar-se gràcies als múltiples avenços terapèutics.

Ja teniu cita amb l’oftalmòleg?

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu