sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

El bosc dels 10.000 arbres que van plantar dues persones amb discapacitat

El bosc d'arbres que planten dues persones amb discapacitat i sense barreres

Sembla impossible però no ho és. El somni de Jia Haixia, amb discapacitat visual, i Jia Wenqi, sense braços, s'ha complert gràcies a molta il·lusió, compenetración i esforç.

Jia Haixia viu en un poble de Xina anomenat Yeli. Al voltant de la seva casa hi havia un terreny molt poc atractiu, rocós i amb molta mala herba. Això podria no haver estat un problema per a ell ja que és cec des de l'any 2000, però Haixia volia fer alguna cosa per al món “sóc discapacitat i no vull ser una càrrega per a la meva família, així que planto arbres”.

El seu inseparable amic, Jia Wenqi, un home que va perdre els dos braços quan era amb prou feines un nen, és la segona part de l'equip, ell té coneixements de jardineria. Els dos junts han aconseguit plantar un bosc de 10.000 arbres.

Però… Com ho fan?

La resposta de Haixia és clara: “Ell és els meus ulls i jo sóc els seus braços… Treballem junts, dos es converteixen en un”. I així és, Wenqi porta a coll al seu company quan han de creuar rius i agafa les eines amb els peus i amb la boca, perquè el seu amic pugui grimpar a l'esquena i pugui arribar als arbres per cuidar-los.

Van plantar tots aquests arbres per ajudar al medi ambient i ajudar així a les generacions futures.

Fins aquí la història sembla feliç i relativament fàcil, però al principi no van comptar amb l'ajuda de ningú, cap dels veïns els creien capaços d’aconseguir-ho. A més, van invertir els seus estalvis a comprar llavors i eines per poder aconseguir el seu somni.

Per sort, la seva història s'ha difós a la televisió de Xina i han rebut alguna donació per seguir amb la seva tasca i estendre el bosc dels, de moment, 10.000 arbres.

 

Font: elnortedecastilla.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu