sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

El gen de la juventut

La resposta la té un gen, el MC1R, que a més de ser conegut per produir el cabell vermell i la pell pàl·lida, és el responsable de reparar danys en l'ADN i les seves variacions canvien l'edat percebuda de les persones.

Ho diu un estudi realitzat per investigadors de l'Erasmus University medical Center, a Rotterdam (Holanda), que van buscar en els genomes de més de 2.600 avis i àvies holandesos variants de l'ADN associades amb les diferències en l'edat percebuda i en les arrugues facials. Van observar que les variants d'ADN del gen MC1R jugaven un paper essencial en l'edat.

Per exemple, l'actriu Susan Sarandon, de pell pàl·lida i cabell vermell, té 69 anys però n'aparenta menys.

L'edat percebuda també serveix per predir la salut i la mortalitat de la persona, una persona que aparenta menys edat suggereix una millor salut biològica.

De totes maneres, els autors assenyalen que aquest gen és un factor més dels molts que influeixen en l'edat percebuda, ja que a part dels factors genètics també incideixen en parts iguals els factors ambientals.

Amb aquesta troballa s'obre una nova línia de recerca que pot oferir pistes importants sobre la salut i naturalesa de l'envelliment.

Font: vidaactiva.com

Foto: Variety.com

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu