sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

El guix ortopèdic del futur

Sovint tenim la sensació que tot està inventat. Però… I si li donem una volta a allò que ens envolta i que utilitzem diàriament? Això és el que va fer el dissenyador neozelandès Jake Evill en valorar com de poc pràctics que poden arribar a ser els tradicionals guixos ortopèdics per immobilitzar una part del cos. Evill va presentar fa uns dies un projecte en el qual planteja substituir aquests guixos per una estructura de nylon construïda en impressores 3D. 

L'estructura de nylon és molt més lleugera que el guix tradicional. A més, permet rentar l'extremitat afectada durant el tractament, ajuda a la transpiració de la pell i es prevenen així l'aparició de fongs i petites ferides.
Com s'elabora aquesta estructura? Evill explica que es dissenya a partir de l'estudi d'una radiografia de la lesió i un model de l'extremitat afectada creat mitjançant un scanner. D'aquesta manera es defineix com serà el guix, i s'inclou un reforç addicional a la zona on s'hagi produït la lesió o fractura. 
Una vegada impresa l'estructura de nylon gràcies a la impressora 3D, es tanca sobre l'extremitat afectada gràcies a un sistema que ja ve incorporat en la impressió.

Què us sembla? De moment és només un projecte, no obstant això, el ràpid creixement del mercat de les impressores 3D pot convertir-ho en una realitat en breu.

Válida Home de Válida sin barreras us ofereix aquesta informació.

Font: saludpanama.com

 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu