sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

El peu de Jaipur, autonomia per a mig milió de persones

L'autonomia d'una persona als països amb poc desenvolupament és vital per poder seguir treballant i donar de menjar a la família. Lamentablement, moltes persones són víctimes de les mines antipersones, de les guerres, de les malalties i de les picades de serp, entre altres, principals causes de la pèrdua d’alguna de les dues cames.

Així mateix, el cost d'una pròtesi, com les que utilitzem a occident, està fora de l'abast de qualsevol família a causa de l'alt cost que suposa la seva adquisició. Davant d’aquesta situació i necessitat, l'organització Bhagwan Mahavir Viklang Sahayata Samiti (BMVSS) de Delhi porta 40 anys produint i distribuint, de forma gratuïta, el peu de Jaipur, un invent creat per un artesà i un grup mèdic de l'Índia.

El peu de Jaipur és una pròtesi de goma, realitzada amb materials de baix cost i amb un disseny en forma de peu, que permet a molts mutilats no només poder treballar amb total normalitat (allí tothom treballa i viu descalç), sinó també córrer, pedalar o patinar gràcies a l'elasticitat del material amb què es fabrica. A més, és una solució apta per al descans –a l’Índia l'espera es fa a la gatzoneta- i també per a l'ús dels excusats locals –sense seient- així també per al rés musulmà. 

Entre 2013 i 2014 s'han arribat a produir 464.000 unitats, xifra que ens indica que l'any que vinent hi haurà mig milió de persones caminant de nou gràcies a aquesta ortopèdia. Així mateix, el peu de Jaipur és un invent no patentat, afavorint d'aquesta manera la seva universalització al mateix temps que l'expansió als països més necessitats.

Actualment, l'organització BMVSS està treballant juntament amb la Universitat d’Stanford (EUA) en el desenvolupament de la mà de Jaipur, un invent encara en fase de desenvolupament orientat a permetre als pacients realitzar senzills moviments amb els dits de la mà.

Font: El País

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu