sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

El Suprem fixa en 45% el mínim de discapacitat per a jubilació anticipada

El Suprem fixe en 45% el mínim de discapacitat per jubilació anticipada

El Tribunal Suprem ha acceptat que els qui tinguin un mínim d'un 45% en el seu grau de discapacitat podran accedir a la jubilació anticipada sempre que la valoració de la seva manca no hagi variat durant un temps suficient.

La sentència que assenyala aquesta doctrina i que ha estat divulgada per l'Associació El Defensor del Pacient i per l'Associació de Víctimes de la Talidomida (Avite), afecta a tots aquells ciutadans inclosos en el decret 1851/ 2009, relatiu a, entre altres col·lectius, les víctimes de la talidomida. En concret, afecta persones amb alguna de les discapacitats següents: discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral, síndrome de Down, síndrome de Prader Willi, síndrome X fràgil, osteogénesis imperfecta, acondroplasia, Fibrosi Quística, Malaltia de Wilson, Trastorns de l'espectre autista, anomalies congènites secundàries a Talidomida, seqüeles de polio o síndrome postpolio.

El Tribunal Suprem (TS) es fa ressò d'aquelles situacions en les quals es troben molts treballadors als qui, patint alguna d'aquestes malalties i un grau de discapacitat superior o igual al 45% a la data de sol·licitud de la jubilació anticipada, no els havia estat concedida aquesta perquè no acreditaven haver treballat 15 anys des que pateixen la discapacitat.

El decret citat estableix uns barems que algunes d'aquestes persones no podien complir encara que per la naturalesa de la seva malaltia, aquesta es trobés present abans de l'entrada en vigor de la norma. El que fa ara el TS és reconèixer que sempre que aquestes malalties no hagin patit una evolució en el temps, els terminis a tenir en compte hauran de retrocedir a la primera vegada en què es va valorar el grau de discapacitat de les persones afectades.

Font: tododisca.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu