sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Eliminar barreres per a una societat més inclusiva

“Eliminar les barreres per a crear una societat inclusiva i accessible per a tots”. Aquest és el tema del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2012.

I és que, segons les Nacions Unides, encara són molts arreu del món els que no creuen en un món sense barreres. Existeix incomprensió en el tema de l’accessibilitat com a part integrant del desenvolupament. Per això, el fet de celebrar cada 3 de desembre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ens recorda que cal potenciar la integració, promoure l’accessibilitat i eliminar tot tipus de barreres, tant físiques com mentals, a la societat.

D’on prové aquesta efemèride?

Al 1983, va iniciar-se el “Decenni de les Nacions Unides per als Impedits”. 10 anys que van servir per a prendre consciència d’aquest col·lectiu: es van desenvolupar mesures dirigides cap a l’acció i a la millora de la situació de les persones amb algun tipus de discapacitat. En definitiva, va ser un període de lluita per la igualtat d’oportunitats i de demostrar que cada persona és vàlida.

Al 1992, un cop finalitzat el Decenni, i amb l’objectiu de seguir fomentant la integració a la societat de les persones amb discapacitat, l’Assemblea de les Nacions Unides va demanar als Estats Membres que impulsessin la celebració d’aquest Dia, i així va ser com es va decidir proclamar el 3 de desembre com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Válida sin barreras contribueix a una vida sense obstacles

A Válida sin barreras ens sumem a la celebració d’aquest Dia i a la lluita dels drets de les persones amb discapacitat. Seguirem implicant-nos  per una societat sense barreres, accessible, fàcil i autònoma per a tothom.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu