sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Els gossos d'assistència: amics fidels de les persones amb discapacitat

gossos assistencia discapacitat

Així doncs, no solament poden guiar-nos per l'entorn, també poden ajudar-nos a superar condicions psicològiques que suposen un límit substancial en el seu estil de vida. 

És important escollir el company caní segons el tipus de discapacitat, en el cas de ser companys per a una discapacitat física, han d'estar entrenats per recollir objectes del sòl, encendre interruptors o obrir i tancar portes. A més, han de posseir capacitats d'aprenentatge, ser dòcils i amb bona reacció davant dels estímuls.

La decisió d'adoptar un gos s'ha d'estudiar molt detingudament ja que pot suposar un canvi i una responsabilitat en la vida de les persones d'acolliment. 

Existeixen algunes entitats de gossos d'assistència que poden ajudar a trobar el gos adequat per a cada cas. Aquestes són algunes d'elles: AEPA (Associació Espanyola de Gossos d'Assistència), ACGA (Associació Catalana de Gossos d'Assistència), Fundació BocalánARCADYS, Fundació Canadd Internacional, Associació Hidra, Can Planet, Educan i Associació Lealcan d'Integració Canina.

A Andalusia s'ha anunciat una modificació en la Llei reguladora dels gossos d'assistència, que estendrà els drets a les persones amb discapacitat física i auditiva i no solament a les d'origen visual. A més, els usuaris podran tenir el gos d'assistència al seu costat en tot moment durant la jornada laboral.

 

Font: http://diarideladiscapacitat.cat

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu