sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Espais intel·ligents i accessibles, una nova forma de construir Smart Cities per a tothom

Us imagineu una ciutat on totes les persones, sigui quin sigui la seva condició, capacitat o discapacitat, pugui moure's de manera autònoma i accessible? Encara que ho veiem molt lluny, a poc a poc, diferents entitats, fundacions i empreses estatals estan lluitant per aconseguir entorns que facin la vida més fàcil a les persones.

És el cas del projecte anomenat Espai Integrat Intel·ligent (EII) que s'està duent a terme en Alcalá de Henares. L'EII és un entorn on qualsevol ciutadà pot passejar i interactuar amb elements de l'espai urbà, pot usar les tecnologies per moure's i desplaçar-se, pot usar els serveis incorporats en el mobiliari urbà i de les apps… Tot amb la finalitat de que tinguin una major autonomia. Entre els serveis que s'integraran a l'Espai Integrat Intel·ligent d'Alcalá d'Henares s'inclouen: sensorización de places d'aparcament reservades, instal·lació de bucles magnètics, parades de taxis, semàfors i pàrquing, geoposicionamiento en exteriors per a invidents…

Tot això ho aconseguiran basant-se en unes apps pensades per a sectors com el turisme o l'hostaleria o amb tecnologia beacons. Els beacons són petits sensors o dispositius sense fils que emeten un senyal de radi de curt abast i que es poden comnicar amb un telèfon fins a una distància d'uns 50 metres.

Els EII pretenen ser els precursors i catalitzadors per poder construir Smart Cities amb més facilitat, és a dir, ciutats intel·ligents i accessibles perquè tots els ciutadans puguin moure's i orientar-se per elles.

Si voleu més informació, els propers 14 i 15 de novembre es presentarà el projecte públicament en el marc del 7è. Congrés Nacional CENTAC de Tecnologies de l'Accessibilitat en el Palau de Congressos de Saragossa.

Font: CENTAC

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu