sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Estudiants de la UPF creen una cadira de rodes que es mou amb la ment

Imaginar per crear. Això és el que han fet un grup d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona que han desenvolupat una cadira de rodes que es controla amb la ment, es tracta de “Whee’ll”.

El funcionament de "Whee'll" és aparentment senzill. Mitjançant un casc, es recullen els senyals elèctrics del cervell que indiquen la direcció cap a on vol moure's el subjecte. Aquestes dades passen a un ordinador i allà es classifiquen mitjançant tècniques d'aprenentatge automàtic. La màquina analitza i reconeix patrons de comportament i “aprèn” estratègies per resoldre problemes mitjançant exemples, tal com, fa una ment humana. Una vegada detectat cap a on vol moure's l'usuari, es dóna l'ordre d'executar el moviment. 

Aquest invent ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'empresa *Neuroelectrics Barcelona i de la pròpia UPF si bé, després de crear el prototip inicial, els alumnes busquen suport de finançament fora de les aules. És per això que han iniciat una campanya de crowdfounding per recollir 12.500 euros, diners que necessiten per crear un model amb plaques electròniques més bones i menys sorolloses, motors a escala i bateries per aconseguir connexió inhalàmbrica, entre d'altres.

Us compartim l'enllaç per col·laborar a la campanya de recollida de fons (clica aquí)
Podeu veure el video explicatiu aquí.

Per un món sobre rodes... per un món sense barreres!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu