sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Èxit de participació a l'Entrega de Premis del Concurs de Relats Breus: Històries en un ascensor

Veure vídeo de l'acte d'entrega de premis

A les 11,30h del matí del dissabte 22 d'abril, els primers escriptors ja es van acostar al Espai 22.

S'asseuen amb cautela, davant de tot no, que fa vergonya. En pocs minuts sabrien si eren els guanyadors de la II edició del concurs de Relats Breus: “Històries en un ascensor”, un concurs organitzat per Válida sin barreras i la Llibreria 22, en el qual els participans havien de redactar un bon text d'una sola pàgina d'extensió sobre alguna història o fet que succeís al voltant d'un ascensor.

Comença l'acte de lliurament de premis amb un “regal literari”: un taller de literatura exprés a càrrec de l'escriptora i professora Núria Martí Constans. La Núria va donar molt bons consells sobre la importància de trobar un bon títol per a les nostres obres. Un títol encertat permet introduir-te al text d'una determinada manera, positiva, amb predisposició. Si el títol és potent o suggeridor, la nostra experiència amb el relat millora. Això és especialment important quan ens presentem a concursos literaris. L'escriptora també va llegir textos d'autors coneguts pels seus microrelats o relats breus com Pere Calders o Isabel Clara-Simó, i els asistents van poder posar en pràctica els coneixements adquirits en aquell moment i van jugar a posar bons títols als textos. El públic estava molt creatiu i van sortir títols molt divertits!

I ara sí, arriba el moment. Dels 101 textos presentats en aquesta edició (30 més que l'any anterior) es van seleccionar 10 finalistes. Aquests són:

 • Fora de Servei de Carles Mc. Ready
 • Els boscos de Jordi Diu
 • La Foscor d'en Frederic de l’Elisabet
 • Lena de Josep Sampere
 • L’illa del metge de David López Vilà
 • La Barca de l’avi de Salvador Vergés i Cubí
 • Amunt els cors de Ramon Sargatal
 • Desgraciadament, ningú el va creure de Jordi Diu
 • Escriptor d’ascensor de Ratafia
 • L’ascensor diví de Madame Lobanov

 

D'aquests 10 finalistes, es van triar els 3 guanyadors:

1r. Premi: “Lena”. Autor: Josep Sampere. 150 euros.

Aspectes que s'han valorat d'aquesta obra:

 • Text molt suggerent
 • És “cinematogràfic”: mostra, no diu
 • El text flueix
 • L'ascensor queda integrat en la història d'una manera simbòlica: el pis dinou
 • Bon títol: entrem bé en la història
 • Té diversos girs argumentals que el fan molt interessant i sorprenent

2º. Premi: “Desgraciadament, ningú el va creure”. Autor: Jordi Diu. 60 euros en llibres.

Aspectes que s'han valorat d'aquesta obra: text original, usa un estil semblat a l'epistolar, interpel·la al lector i això el fa diferent de la resta de propostes presentades. És un text que flueix, senzill i sense pretensions. Està ben escrit. Té humor.

3r. Premi: “La barca de l’avi”. Autor: Salvador Vergés i Cubí. 40 euros en llibres.

Aspectes que s'han valorat d'aquesta obra: l'originalitat de plantejar un “ascensor” diferent: “la barca de l'avi”. Està molt bé escrit. Manté el to nostàlgic durant tota l'obra. Retrata bé un moment històric.

Aquest dia vam saber que Salvador Vergés i Cubí ja és un expert en guanyar concursos, i té publicats un parell de llibres, entre ells “La Veu de la Viola”.

Per acabar, finalitzem l'acte amb un picapica per recuperar forces. I és que, encara ens queda un matí ple de literatura ja que aprofitant l'ambient pre-Sant Jordi, un munt d'autors coneguts ens esperen fora per signar els seus llibres.

Des de Válida sin barreras i la Llibreria 22 us estem molt agraïts a tots, ja sigui per participar al concurs i/o per assistir a la gala de lliurament de premis. També donem una forta abraçada al jurat que no va tenir una tasca fàcil: Núria Martí Constans, Laura Gimeno, Roger Casero, i Alexandre Graupere (guanyador de la I Concurs de Relats Brevos: “Pujant les escales”).

L'any que ve seguim! Aneu practicant… Quin serà el tema de la propera edició?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu