sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Eye Harp, el projecte que acosta la música de manera inclusiva

Fa ens dies us presentem el projecte Eye Harp, un innovador sistema que permetia tocar instruments musicals amb solament el moviment dels ulls. Obria les portes a poder tocar música a nens i adults amb dificultats motrius. Avui Eye Harp torna a ser notícia en saber-se que l'escola municipal de Música i Ball (EMMiD) de Santa Perpètua incorporaria aquest sistema en la seva oferta. Suposa una proposta pionera al nostre país i una aposta clara per acostar la música a totes les persones.

Alguns nens ja han pogut provar el Eye Harp, generant una experiència molt satisfactòria i positiva en ells. Per això, en el curs 2017/2018 el EMMiD ha decidit incloure aquest instrument.

El Eye Harp va néixer fa cinc anys de la mà de Zacharias Vamvakousis i Rafael Ramírez, del Grup d'innovació tecnològica de la Universitat Pompeu Fabra. L'objectiu aquesta trobar un interfície que permetés a les persones amb discapacitat física aprendre i tocar música. A través d'un dispositiu que permet detectar on està mirant l'usuari, est pot escollir entre les diferents notes com si fos un piano circular. A més, pot escollir diferents tipus de matisos, expressions i volum. I tot això, amb un interfície gratuït amb codi lliure

Gràcies al Eye Harp, els alumnes d'aquest primer curs no solament podran tocar notes, sinó aprendre a enllaçar-les i tocar música com qualsevol altra persona. D'aquesta manera s'aconsegueix arribar a una de les principals metes d'aquesta escola: aconseguir que cap persona quedi exclosa de la música. 

Els alumnes que ja han provat el programa Eye Harp s'han mostrat molt contents i il·lusionats, amb moltes guanyar d'aprendre i poder toquen davant els seus amics i familiars. 

Font: L’informatiu

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu