Arriba un nou sistema de comunicació per a les persones amb discapacitat. Es tracta de EyeSpeak i és un invent de l'Agència Espacial Europea. EyeSpeak consisteix en unes ulleres exclusives que tenien com a objectiu la comunicació entre astronautes durant les missions especials. El dispositiu usa una tecnologia de realitat augmentada que és capaç d'identificar el moviment dels ulls gràcies a un teclat virtual que està representat en les lents.
I és que, algunes malalties com l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) o altres malalties de les neurones motores afebleixen les funcions musculars dels pacients, impedint-los comunicar-se verbalment. És per això que EyeSpeak aposta pel moviment dels ulls com a canal de comunicació.
D'aquesta manera, l'usuari pot redactar amb la visió les paraules i llavors, amb un software, emet la locució d'aquestes paraules gràcies a un software i a uns altaveus integrats. A més, les ulleres també permeten als usuaris reproduir videos, accedir a internet i al correu electrònic amb privadesa.
En un futur està previst que amb aquest dispositiu es pugui controlar amb la visió el mobiliari de la llar: cadires, televisors, climatizadores…
El pas del seu ús en l'àmbit espacial a les llars de persones amb discapacitat o malalties degeneratives va venir perquè a Ivo Vieira, que treballa en l'empresa que va desenvolupar aquestes ulleres, se li va ocórrer que EyeSpeak podria ajudar a millorar la vida del seu pare, a qui van diagnosticar una malaltia degenerativa.
I és que són moltes les malalties que afecten a les neurones motors i van afeblint les funcions musculars dels pacients i no els deixen comunicar-se verbalment, com en el cas de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). EyeSpeak vaig poder ajudar als 900 nous casos anuals de persones amb ELA a comunicar-se amb el moviment dels ulls.
Font: amb salut