sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Gent gran com si fossin joves

Les persones que tenen 100 anys tenen més gens en comú amb els joves que amb els octogenaris. Així ho demostra un estudi liderat pel profesor José Viña, catedràtic de Fisiologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i coordinador de la línea de Investigació de Metabolisme i Dany Orgànic de l’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA.

El treball ha valorat l’estrès oxidatiu, els nivells d’un factor de creixement a nivel nerviós (BDNF) i les característiques genètiques de persones centenàries, i s’han comparat amb les d’un grup de persones de 30 anys i un altre de 80 anys.

Els resultats han estat reveladors, ja que han reflectit com les persones de prop de 100 anys tenen menys estrès oxidatiu que les octogenàries, i que els nivells del factor de creixement neuronal és més semblant al dels joves (més alt) que el de les persones amb 80 anys.

Estudis així permetran obrir noves línies d’investigació, com la d’avançar en teràpies gèniques de longevitat per, en un futur, fer posible un envelliment més saludable.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu