sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Góndoles per a tothom!

Si ja esteu pensant a organitzar les vacances d'estiu, aquí teniu una bona idea!

Què us sembla visitar Venècia i fer una passejada en góndola? Ara, gràcies a l'Alessadro i l'Enrico, dos italians de 42 i 44 anys, s'han canviat cinc segles d'història amb un detall ben senzill: adaptar la seva góndola a les persones amb discapacitat.

Alessandro ve de família gondolera i la seva embarcació negra mesura 11 metres de longitud. Fins al moment, passejar en góndola era impossible per a les persones en cadira de rodes tret que algú, a pols, els aixequés de la seva cadira i els assegués a la barca. A aquest gondoler se li va ocórrer inventar un dispositiu que permetés pujar i baixar de la góndola en cadira de rodes de manera ràpida i segura, un nou servei que van anomenar “Gondolas 4 all”. D'aquesta manera, només les persones amb discapacitat poden servir-se d'aquest avanç sinó també les persones grans, els adults amb carrets de bebès, turistes amb escaioles o mobilitat reduïda.

La solució ha estat instal·lar una plataforma hidràulica a peu de carrer i que, mitjançant l'accionat d'un botó, descendeix amb suavitat la cadira de rodes amb l'usuari fins a l'interior de la góndola. Amb només 45 segons, la persona amb discapacitat pot començar ja a navegar pels canals.

L'adaptació ha costat 130.000 euros i ha comptat amb la col·laboració del Ministeri de Defensa Italià, la Regió Veneto o una empresa especialitzada en transport de persones amb discapacitat. No obstant això, han quedat 50.000 euros per cobrir que l'Alessandro i l'Enrico han aportat de la seva pròpia butxaca.

Per gaudir d'aquest servei els turistes no han de pagar cap tarifa extra ni suplement addicional. S'aplica el mateix preu que l'Ajuntament de Venècia ha fixat per als serveis en góndola: 80 euros el passeig de mitja hora. L'única diferència és que en comptes de cabre 6 persones a la barca, n'hi caben 3 (quan un dels passatgers va en cadira de rodes).

Ens encanta la iniciativa i l'esforç de l'Alessandro i l'Enrico! Endavant amb més destins i experiències d'oci sense barreres.

 

Font: el món

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu