sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Guia d'accessibilitat per a les comunitats de veïns

guia accessibilitat comunitat de veins

Per aquest motiu, Fundació ONCE i el Consell General de l'Arquitectura Tècnica d'Espanya han creat una guia d'accessibilitat en les comunitats de veïns per a aconseguir una societat més inclusiva i informar la gent sobre la normativa vigent en accessibilitat

Aquesta guia te l'objectiu d'acabar amb el desconeixement normatiu dels drets i obligacions del veïnat.

El manual recorda que segons el Decret legislatiu 1/2013 pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei General de les Persones amb Discapacitat i de la seva inclusió Social, el 4 de Desembre de 2017 vencia el termini perquè totes les edificacions permetessin l'accés i ús sense problemes de totes les persones.

Així i tot, queda molt treball per fer tenint en compte que només el 0,6% compleixen amb aquest decret.

El motiu fonamental per l'incompliment de les normes d'accessibilitat és econòmic i també de desconeixement. La guia enumera els drets dels propietaris i les obligacions de les comunitats i com han d'actuar per a millorar l'accessibilitat de les seves comunitats.

El manual recorda la importància d'un habitatge accessible per a les persones amb discapacitat i les persones majors, fet que constitueix una necessitat bàsica en el seu dia a dia per a millorar la seva llibertat de desplaçament i el dret de gaudir d'un habitatge digne.

Si voleu veure la guia en accessibilitat la trobareu gratuïtament a la  biblioteca virtual de Fundació ONCE.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu