sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Habitatges per a tothom! Si busques pis... que sigui accessible.

Al nostre país hi ha uns 4 milions de persones que tenen algun tipus de discapacitat i, per a la majoria, és difícil trobar habitatges adaptats o, fins i tot, viuen en immobles que no ho són. Si ens ve de gust canviar d'aires o adaptar la nostra casa perquè sigui més fàcil viure-hi us compartim aquests consells a tenir en compte:

Quines característiques hauria de tenir un habitatge accessible?

• Portes
Les portes d'entrada a l'habitatge o a les estades ha de tenir uns 80cm d'ample, és la distància necessària perquè pugui passar una cadira de rodes. Destaquem la gran funcionalitat de les portes corredisses ja que faciliten molt l'accessibilitat. A més, podem instal·lar suports i barres en les parets per poder mantenir l'equilibri quan convingui.

• Passadissos
Els passadissos han de ser prou amples per maniobrar amb la cadira de rodes, això és important especialment en els punts de gir. Per tenir-ne una idea, els passadissos en línia recta han de tenir una amplada mínima de 90cm, i en cas dels punts de gir, uns 120cm de diàmetre lliure d'obstacles. 

• Terres
Els terres han de ser antilliscants i plànols, sense obstacles, irregularitats o barreres de cap tipus. 

• Endolls
Molt important és col·locar els endolls a l'altura adequada perquè una persona que es mou asseguda en una cadira de rodes pugui accedir a ells. Es recomana situar-los per sota dels 85cm d'altura, ja que l'abast de les persones en cadira de rodes es mou entre els 0,4cm i els 1,40cm d'altura.

• Mobiliari
Respecte als mobles també hem de seguir les mateixes directrius d'altura que hem comentat amb els endolls. La taula de treball, la pica del bany, els fogons… no han de superar els 85cm d'altura.
L'organització dels armaris també ha d'estar ben pensada: els objectes que usem diàriament o amb més freqüència han d'estar en el lloc més fàcil d'accedir. 
És important recordar que, a més d'en els passadissos, davant de les portes o de la pica, hem de poder garantir girs d'1,20cm de diàmetre. 

• Escales
Pujar i baixar escales pot ser complicat quan veiem reduïda la nostra mobilitat. Per sort, al mercat podem trobar una infinitat de solucions als graons perquè puguem seguir movent-nos per tots els espais de l'habitatge de manera més fàcil i segura, evitant maldecaps i possibles caigudes. 

Estaríem parlant de cadires salvaescales, plataformes, elevadors i/o ascensors. La millor opció sempre ve determinada per les necessitats de l'usuari amb mobilitat reduïda i de l'arquitectura del lloc. És important demanar un bon assessorament a professionals del sector. No oblideu demanar informació també del seu servei postvenda, i si ofereix servei d'urgències 24hores/365 dies. 

• Bany
El bany ha de ser accessible tant per a l'usuari com per facilitar la vida a les persones cuidadores. El terra ha de ser antilliscant i no ha de tenir barreres. Existeixen models de dutxa arran de terra i fins i tot amb mampares accessibles amb només 3mm de perfil. És important que instal·lem barres de suport per poder-nos ajudar, tant a la dutxa com en el WC. La pica ha de tenir una espai lliure per sota de 65cm per poder permetre-hi l'accés i ha d'estar col·locada a uns 80cm del terra

Val la pena invertir en accessibilitat per què tots sense excepció gaudim d'una casa digna i disposem d'un ventall d'opcions més extens per a poder escollir. 

Per un habitatge sense barreres!

 

Font: 20minutos i  Válida sin barreras

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu