sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Habitatges que detecten malalties

Els entorns han d'adaptar-se a les necessitats de les persones. Tant és així que els últims avenços en domòtica han permès crear una casa que detecta símptomes de malalties neurogeneratives, com l'Alzheimer. El sistema, desenvolupat a Bilbao pel centre de recerca aplicada Tecnalia, controla portes, finestres, llums, aixetes, dutxes i electrodomèstics mitjançant uns sensors. Aquests, detecten els canvis en els hàbits diaris dels inquilins referent a la desorientació espaial o temporal, la inactivitat, l’aïllament, o la pèrdua de memòria, que poden ser associats amb possibles símptomes de malalties neurodegeneratives.

El sistema controla accions com obrir i tancar les portes, les finestres i els calaixos, l’obrir i tancar els llums, les aixetes, les dutxes, el televisor… Així com l'estona que romanen al llit o al sofà. 

Si la informació recollida és significativa i es detecten canvis en els hàbits a l’hora de dormir, els àpats, la higiene o la orientació, es procedeix a informar a familiars o cuidadors.

Aquest sistema està especialment pensat per a residències de persones grans i pisos tutelats. A més, aquest avanç també permet avisar a la persona gran que ha de prendre's el medicament o que ha de realitzar una determinada activitat.

Des de Válida sin barreras recolzem els avenços que fan la vida més fàcil a les persones. Endavant!

Font: 20minutos.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu