sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

HexHog: la innovadora cadira de rodes tot terreny

Camp, muntanya, fang o pedres. La innovadora cadira de rodes HexHog obre camins fins i tot en els terrenys més difícils. Dissenyada pel britànic Sion Pierce de Nantglyn, es tracta d'una solució revolucionària que permetrà a les persones amb discapacitat realitzar una infinitat d'aventures.

La gran innovació de HexHog la trobem en el seu xassís flexible que permet adaptar les 6 rodes a les característiques del terreny. D'aquesta manera, és possible oferir un agarri total ja que no es perd el contacte amb el sòl.

Fins ara, existien cadires de rodes amb 2 o més rodes preparades per superar el fang o la sorra. Però en el cas de terrenys irregulars, amb pendents o sortints a diferent nivell, aquestes cadires no eren del tot segures. Per això, Sion Pierce va decidir desenvolupar HexHog. De fet, aquest projecte va sorgir després de saber que un familiar amb discapacitat no podia accedir a algunes zones on exercia de pagés.

Això va obligar a aquest inventor galés a desenvolupar una solució tècnica nova ja que, fins avui, cap cadira de rodes s'adaptava a aquestes necessitats. Partint d'un xassís flexible amb 6 rodes tot terreny, HexHog va començar a ser una realitat. Això permetria ajustar-se tant a terrenys plans com a accidentats sense problemes ja que el xassís s'adapta a l'orografia. Per a una major estabilitat, aquesta cadira disposa d'un xassís patentat que ofereix la màxima estabilitat. Absorbeix els cops ocasionats pel moviment, fent molt més còmode el trajecte.

D'altra banda, la cadira de rodes HexHog ha estat pensada per ser un transport eficient, silenciós i no contaminant. Sota aquesta idea, Pierce ha muntat bateries de Liti-ió d'última generació. En amb prou feines 2 hores es carreguen completament, oferint una autonomia de 35km i una velocitat màxima de 9km/h. A més, compleix amb la normativa europea de dispositius de mobilitat.

Respecte a l'accessibilitat del propi vehicle, HexHog ofereix un sistema de transferència que permet a l'usuari passar de la seva cadira de rodes a aquesta màquina d'una manera fàcil i segura. El seient del HexHog avança i descendeix fins al nivell desitjat per l'usuari, permetent així una transferència còmoda.

En els controls d'aquesta cadira de rodes trobem un sistema joystick. Aquest és programable i adaptable a diferents graus de discapacitat, assegurant l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda en la part superior del tronc.

Cal assenyalar que les dimensions de la cadira HexHog són contingudes per a les seves prestacions: 1,22m d'ample i 275kg de pes. Això facilita el seu transport i maniobrabilitat. De fet, és de les poques cadires que és capaç de girar sobre el seu propi eix.

No hem de perdre de vista que es tracta d'una solució apta per a qualsevol persona que vulgui gaudir de l'aire lliure. Per això, s'ha enfocat la seva venda per a ús domèstic i comercial, sent una alternativa totalment vàlida a la bicicleta o el quad ATV. Això sí, aporta un plus de qualitat i accessibilitat que la fa molt més interessant.

La cadira HexHog es començarà a comercialitzar a la fi del 2017 per un preu que ronda els 23.000€. Segons comenta Pierce, el principal mercat serà EUA i Canadà, on s'espera que tingui més èxit.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu