Aquests dies és bon moment per fer un recopilatori de les millors invencions tecnològiques i/o accessibles de 2016. Són invents nascuts per canviar i millorar el món i la qualitat de vida de la persones. Som-hi!
Cadires de rodes per a països en vies de desenvolupament
SafariSeat és una cadira pensada i adaptada perquè les persones amb discapacitat de països no desenvolupats puguin moure's sense problemes. És tot terreny, per la qual cosa està adaptada a les particularitats d'un entorn rural. El seu cost és baix, i està fabricada totalment amb peces de bicicletes reutilitzades. A més, el seu funcionament és molt senzill. L'usuari avança en accionar unes palanques de mà que fan girar 3 rodes. Aquestes, imiten la suspensió d'un vehicle, perquè el moviment es realitzi de forma estable.
El millor de tot, és que el seu creador compartirà els plànols d'aquestes cadires perquè qualsevol taller de qualsevol regió pugui fabricar-les.
La producció començarà a Kenya durant el 2017.
Dron comestible per repartir ajuda humanitària
El prototip d'aquesta meravella espera ser una realitat en el 2017. Es tracta d'un avió no tripulat per repartir ajuda humanitària en zones remotes en cas de catàstrofe. El seu principal objectiu és que el dron en sí mateix pugui ser tot aprofitable. Les seves ales, podrien utilitzar-se de dues maneres, una com a refugi i l'altra com a aliment, i és que podrien arribar a dotar-se de material comestible. A més, l'estructura pròpia del dron podria cremar-se de forma segura per cuinar aliments o escalfar-se. L'inventor d'aquest avió anomenat Pouncer és un exmilitar britànic, Nigel Gifford.
Ulleres perquè les persones cegues hi puguin veure
No és màgia, és imaginació feta realitat. Les ulleres creades per la companyia Eyesynth permeten a les persones amb discapacitat visual tornar a veure-hi. L'invent converteix els sons en visió gràcies a un sistema semblant al de les ratapinyades, el biosonar.
Les ulleres permeten identificar els objectes d'una manera mai vista fins al moment per la seva càmera 3D i un algoritme de programari, que transformen espais i objectes en sons abstractes. El cervell els decodifica i dóna informació a l'usuari sobre la seva grandària, posició i forma.
Circulació elevada
Què us sembla un autobús que circuli per sobre dels cotxes? És el Transit Elevated Bus (TEB), un autobús elèctric elevat de disseny i fabricació xinesa, que permet que els vehicles circulin sota d'ell. Fa gairebé 8 metres d'ample, i l'habitacle del bus va muntat sobre rails que ocupen dos carrils de tràfic. En total, fa uns 22 metres de llarg.
Arriba a aconseguir els 60 km/h i pot encabir fins a 300 passatgers. Es calcula que podria reemplaçar a 40 dels autobusos més convencionals, i fins i tot permet acomplar fins a 4 TEB.
El prototip es va presentar mitjançant video el maig passat de 2016, i a la fi de juliol es va realitzar el primer prototip a grandària real.
Si bé, però, sembla que a dia d'avui, no va a tenir molta més viabilitat.
Font: Europapress i Wikipedia