sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Kingdom Tower, l'edifici més alt del món en construcció

El primer edifici del món a superar el quilòmetre d'alçada ja està en marxa. Es tracta de la Kingdom Tower, situada en Jeda (Aràbia Saudita). Quan estigui finalitzada, superarà amb els seus 1007m al que actualment regenta el títol de l'edifici més alt del planeta: el Burj Khalifa (Dubai) de 808m.

De fet, en ambdues torres hi ha treballat el mateix arquitecte, Adrian Smith, aquesta vegada al costat del Gordon Gill Architecture. En un inici es va plantejar que la torre arribés fins als 1600m, però en la revisió dels plànols, es va apostar per deixar-ho en la rodona xifra dels 1000m.

La Jedda Tower lluirà una estètica triangular, inspirada en els plecs de les fulles de la vegetació del desert. Tindrà un mur exterior pensat per reduir el consum d'energia i en cadascun dels tres costats de l'edifici hi haurà grans terrasses ombrejades que gaudiran d'impressionants vistes al Mar Roig i a la ciutat de Jeda.

A la Kindom Tower hi haurà un hotel, apartaments, oficines i, com és lògic, el mirador més alt del planeta. En total, tindrà 252 pisos que podrem recórrer gràcies a 52 ascensors. Aquests elevadors trigaran 12 minuts a arribar fins a a dalt. I de les altures passem als soterranis perquè els fonaments d'aquesta obra tenen 60 metres de profunditat.

La Kingdom Tower formarà part de la Jeddah City, un complex amb el qual es pretén destacar la ciutat de Yeda en el mapa. De fet, Yeda és la segona ciutat més gran del país, a la costa del Mar Roig.

Aquesta meravella arquitectònica, encàrrec del príncep Alwaleed Bin Talal, la persona més rica de l'Orient Mitjà, estarà llesta al 2020. A dia d'avui ja es poden veure 26 pisos finalitzats.

El proper edifici que vulgui superar la Kingdom Tower ho tindrà difícil, el seu objectiu haurà de ser per força... la lluna! És clar que, a Válida sin barreras, ja estem somiant amb aquests ascensors que ens podrien portar al cel 😉

 

Font: ABC Viajar

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu