sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

L'Alhambra, més accessible per a tots

El Patronat de l'Alhambra i el Generalife, organisme que vetlla per la preservació i conservació d'aquest Monument, no és aliè a l'imparable auge del turisme accessible i per això en el Pla Director de l'Alhambra i el Generalife 2007-2015, elaborat per un grup d'arquitectes especialitzats en l'accessibilitat, transport i comunicació, s'han recollit una sèrie de mesures encaminades a millorar els accessos al Monument i aconseguir que més del 70% del Recinte i dels diferents Edificis puguin arribar a ser accessibles per a les persones amb discapacitat.

L'Alhambra s'assenta sobre el pujol de la Sabika, té una superfície de vint-i-una hectàrees i a causa de la seva complexa estructura el treball per millorar la seva accessibilitat es presumeix complicat, calculant-se que per accedir al 20% del Conjunt Monumental, encara que s'apliquin mesurades per millorar la seva accessibilitat, les persones amb discapacitat necessitaran l'ajuda de terceres persones per realitzar la visita i el 10% restant del Monument no pot ser accessible a causa de les limitacions existents de la pròpia orografia del terreny, amb espais reduïts, paviments irregulars, escales estretes o bruscs desnivells. Malgrat tot això, s'estan fent esforços per brindar-li accessibilitat a les voreres, els carrers, els guals, els passos de vianants, les taquilles, els ascensors, els aparcaments, les condícies i el mobiliari urbà, respectant, alhora, l'entorn i els senyals d'identitat del conjunt i dins del marc de la Llei de Patrimoni de la Junta d'Andalusia (Llei 4/1986, de 5 de maig, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma d'Andalusia).

Les solucions proposades pels arquitectes donen prioritat a la supressió de les barreres arquitectòniques a les zones on sigui possible i contemplen actuacions de "arquitectura efímera" per incorporar l'accessibilitat de forma desapercebuda, conservant intacte el Conjunt Monumental i sense desvirtuar el seu valor històric.

Així mateix, i amb la finalitat de que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat (física, psíquica o sensorial) puguin gaudir d'una visita de qualitat, s'ha proposat la creació de la Unitat d'Atenció a Persones amb Necessitats Especials, on el visitant amb grans discapacitats i les persones amb mobilitat i/o comunicació reduïda trobaran un servei d'atenció personalitzat i la incorporació de tot tipus d'ajudes tècniques i noves tecnologies en la comunicació que permetin a tots els visitants orientar-se amb comoditat i seguretat. La instal·lació de plaques explicatives amb tractaments en alt relleu i en *braille, un servei de signe-guies per a les persones amb discapacitat auditiva, l'elaboració de plànols amb els itineraris més adequats, etc. facilitaran les visites al Conjunt Monumental.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu