sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

L'home més vell del món és espanyol, es diu Francisco Nuñez Olivera i té 112 anys

L'home més gran del món té 112 anys i és d'Extremadura

Francisco Nuñez Olivera, de 112 anys i extremeny, acaba d'heretar el tron a la persona més longeva del món, després de la defunció de Yisrael Kristal, de 113 anys. Francisco va néixer el 1904 a “Bienvenida”, compleix anys al desembre, és de Badajoz, i els seus amics i veïns l’anomenen “Marchena” en tenir un gran semblant amb el cantaor flamenc Pepe Marchena.

Per la seva banda, Yisrael Kristal, que va morir aquest passat mes d'agost de 2017 a l'edat de 113 anys, va aconseguir entrar en el “Llibre Guinness dels rècords” en ser la persona més longeva del món, després del seu precursor, el japonès Masamitsu Yoshida amb 112 anys.

Kristal va néixer el 15 de setembre de 1903, va viure la 1ª Guerra Mundial, va sobreviure als camps de concentració de Auschwitz, va emigrar a Israel amb la seva segona dona i el seu fill, i va celebrar una dels cerimònies jueves més importants de judaisme, el Bar Mitzvá.

El nostre és, després de Japó, el país on l'esperança de vida és més alta. A Espanya, actualment hi ha 9 persones que superen els 110 anys d'edat. L'únic home dels 9 és Francisco Nuñez, i destaquem a Ana Vetlla Rubio amb 115 anys a les seves esquenes. No obstant això, segons l'Institut Nacional d'Estadística, la taxa de mortalitat a Espanya ha augmentat un 6,8%.

Per poder acreditar l'edat d'una persona, fan falta certs documents. Per poder entrar en el Rècord Guinness es demanen les partides de naixement i matrimoni, la inscripció d'algun fill o un document dels seus primers 20 anys de vida. Francisco Nuñez Olivera disposa de la cartilla militar, amb la qual va prestar servei com a soldat a Marroc a la revolta del Rif de Abd el-Krim el 1926 –amb tan sols 21 anys-, que confirma la seva data de naixement.

Felicitats Francisco!

 

Font: el confidencial

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu