sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

La barcelonina Ana Vela de 115 anys es converteix en la dona més longeva d'Europa

La barcelonina Ana Vela s'ha convertit en la dona més longeva d'Europa als 115 anys.
Vela ha rellevat en aquest títol a la italiana Emma Morano-Martin de 117 anys i 137 dies que ha mort aquest dissabte, havent-se convertit en la cinquena persona de més edat de tota la història.

L'Ana va néixer el 29 d'octubre de 1901 a Puente Genil, Còrdova. Ella, modista de professió, es va traslladar a Catalunya en els anys 40 i va treballar com talladora-modista al sanatori de tuberculosos de Terrassa (Barcelona). L'any 2008 va ingressar com a resident fixa en la Residència geriàtrica pública La Verneda de Barcelona, prop d'on viu l'única filla que li queda viva.

El Gerontology Research Group (GRG), el centre de recerques nord-americà que busca i certifica les persones més ancianes del món, ha publicat la llista de les 10 persones registrades de més edat del planeta:

- Violet Brown, 117 anys, Jamaica

- Nabi Tajima, 116 anys, Japó

- Chiyo Miyako, 115 anys, Japó

- Ana Vetlla Rubio, 115 anys, Espanya

- Marie-Joséphine Gaudette, 115 anys, Itàlia (nascuda a Estats Units)

- Giuseppina Projetto-Frau, 114 anys, Itàlia

- Kane Tanaka, 114 anys, Japó

- Maria-Giuseppa Robucci-Nargiso 114 anys, Itàlia

- Iso Nakamura, 113 anys, Japó

- Tae Ito, 113 anys, Japó

Val la pena dir que totes aquestes persones són dones. El primer home que apareix ne la llista del GRG té 113 anys i es situa en la posició número 16.

 

Font: ElPeriódico

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu