sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

La cadira de rodes controlada únicament amb el pensament

No parlem de ciència ficció, sinó d’un projecte que acaba de presentar el grup d’investigació BISITE. Mitjançant un casc, l’usuari pot determinar cap a on vol dirigir la cadira cadira de rodes controlada únicament amb el pensament o vocalitzant la direcció. El sistema està pensat per adaptar-se a qualsevol cadira de rodes elèctrica, el que suposa un gran avenç en el camp de les solucions en accessibilitat, sense implicar grans modificacions.

Fins ara, les cadires de rodes elèctriques convencionals es movien mitjançant control físic, normalment a través d’un joystick. Això requeria que l’usuari comptés, com a mínim, amb mobilitat a una mà. La substitució d’aquest element per el cas permet suprimir aquesta barrera, ampliant el rang de persones que podran utilitzar la cadira de rodes elèctrica així com facilitat la mobilitat en el dia a dia.

Un cop instal·lat a la cadira, el funcionament del sistema es basa en les ordres que li envia l’usuari. Des de tancar un ull, moure la mandíbula, inclinar-se o el pronunciament de paraules, el sistema permet assignar cada un d’aquest gestos a un moviment de la cadira. Per evitar possibles col·lisions, s’instal·len sensors anti-obstacles. Paral·lelament, també s’han col·locat en la pròpia cadira perquè l’usuari pugui guiar-la telemàticament.  

El projecte ha estat premiat aI Concurso Transfronterizo de Prototipos Orientados al Mercado i es preveu la seva comercialització en breu. A més, el cost de l’adaptació és considerablement contingut, el que permetrà la seva comercialització a partir dels 150€ per sistema instal·lat. 

Font: nucleus.usal.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu