sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

La escafandara y la mariposa

La escafandra y la mariposa pel·lícula

L’any 1995 a l’edat de 43 anys, Jean-Dominique Bauby, carismàtic redactor cap de la revista francesa Elle i interpretat per Mathieu Amalric, va patir una embòlia massiva que el va deixar en coma durant tres setmanes i, després de despertar, amb la ‘síndrome de captivitat’; totalment paralitzat, sense poder-se moure, ni menjar, ni parlar. Encara que mentalment alerta, estava pres dins del seu cos, només era capaç de comunicar-se amb el món exterior parpellejant el seu ull esquerre. D’aquesta manera, Bauby va crear un nou món, examinant-se per trobar les dues úniques coses que no van ser paralitzades: la seva imaginació i la seva memòria.

Aquest llargmetratge ens submergeix per complet en el pensament del protagonista, situant-nos des del seu inici a l’interior d’aquest ull encara actiu, que suposa la seva única finestra i contacte amb l’exterior. Tot això acompanyat d’una veu en off que ens introdueix en la ment d’un home al qual només li queda la seva ment, i ens dóna una visió molt diferent de la situació de la qual haguéssim tingut, com sol ser habitual, la perspectiva s’hagués pres des de fora del personatge.

Els contrastos predominen en el film per sobre de tot. Moments d’una bellesa colpidora, tallats abruptament per mostrar la crua realitat. El protagonista pren una actitud vestida de cinisme i humor. Cares de compassió, sorpresa o tristesa amb les quals el miren al seu voltant.

A l’hospital, li ensenyen un codi utilitzant les lletres més comunes de l’alfabet fent servir el parpelleig del seu ull esquerre. Mitjançant aquest parpelleig i, amb l’ajuda dels doctors de l’hospital és capaç de lletrejar lletra a lletra paraules, frases i paràgrafs. Mitjançant aquest mètode és capaç de dictar una profunda aventura dins de la psique humana. Aquest mètode és capaç d’obrir la presó que resulta el seu cos (l’escafandre) permetent-li planejar sense límits sobre el regne de la llibertat (la papallona).

Una extraordinària pel·lícula basada en fets reals que ens farà reflexionar sobre la vida, la il·lusió, el temps i la sort.

Font: espinof.com 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu