sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

"La Sueca", el robot que assisteix a les persones grans

“La Sueca” és el nom que ha escollit Adolfo Marcos Fernández (84 anys, Màlaga) per dirigir-se al robot que l’assisteix, ja que el van crear a la Universitat de Örebro (Suècia). El seu nom original però, és GiraffPlus i el conforma un sistema complex de sensors que es distribueixen per la casa o en el cos de l'usuari, de manera que permeten monitoritzar l'activitat que té lloc a la llar o a la persona.

El robot utilitza una interfície similar al d'Skype, i permet als familiars, cuidadors o personal sanitari, visitar virtualment a la persona gran dins de la seva pròpia casa. El robot Giraff avalua la pressió sanguínia o el nivell de sucre en sang de l'usuari, detecta caigudes i sap si està cuinant, dormint o veient la televisió. És a dir, comprova si els nivells d'independència i de seguretat de la persona gran són els adequats o si hi ha alguna alteració en el seu estat.


Per la seva banda, les persones que conviuen amb Giraff (o amb “La Sueca”) afirmen sentir-se més segurs des de l'arribada del robot, alhora que segueixen mantenint la seva autonomia.

Els responsables del projecte afegeixen que aquests robots “són un complement, i mai substituïran a les persones”. Si bé, faciliten que un mateix professional sanitari pugui gestionar unes 20 llars des de la seva consulta i determinar quins casos requereixen visita presencial o intervenció.

GiraffPlus és una iniciativa de la Unió Europea i el programa pilot s'ha iniciat al territori espanyol a 4 llars de la província de Màlaga. A més, també s'està avaluant a Itàlia, Portugal, Eslovènia, Suècia i el Regne Unit.

Està prevista la seva comercialització a finals de l'any 2015 i el seu preu oscil·larà al voltant dels 4.000 euros, un preu “econòmic” si  ho comparem amb els antics robots de teleassistència que rondaven els 60.000 euros.

Font: EFE i GiraffPlus

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu