sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

“La superació d'un matemàtic”

L'esforç no té límits. Coneixeu al matemàtic Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967)? Ara teniu una bona oportunitat d'apropar-vos al seu llegat gràcies a l'exposició “La superació d'un matemàtic” que tindrà lloc en el Palau Robert de Barcelona fins al 23 de febrer de 2014.

Ferran, va néixer a Figueres i va esdevenir un reconegut matemàtic a nivell internacional, malgrat patir una severa atròfia del sistema nerviós que va obligar-lo a anar sempre en cadira de rodes, i a dependre de la seva mare i de les seves cosines per poder menjar i escriure.

Un lluitador nat, que va aconseguir superar totes les barreres que li presentava la seva paràlisi cerebral amb escreix. Va aprendre matemàtiques i física de manera autodidacta a partir dels llibres del seu cosí, estudiant d'enginyeria química. Va publicar més de 40 articles i monografies en revistes d'Espanya, França i EUA. Va treballar com a col·laborador en el CSIC i fins i tot va signar un contracte amb el Ministeri de la Marina d'Estats Units.

La mostra reuneix documents, imatges, objectes, entre d’altres, sobre el seu entorn familiar i social, el seu procés autodidacta, el seu dia a dia i les seves notes sobre la discapacitat física.

Exposició: “La superació d'un matemàtic. Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967)”
Lloc: Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107, Barcelona)

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu