Stephen Hawking estava destinat a ser un geni. No obstant això, la seva excel·lent ment, gràcies a la qual s’ha convertit en un dels físics més importants de la història, no pot evitar una malaltia degenerativa que li paralitza a poc a poc el cos sencer. Aquest biopic sobre Hawking, li va valer l’Oscar al millor actor al seu protagonista, Eddie Redmayne.
La història narra la relació entre el cèlebre astrofísic Hawking i la seva dona, Jane, protagonitzada per Felicity Jones, que es coneixen a la Universitat de Cambridge, a principis dels 60, i junts lluiten contra la malatia degenerativa que va deixar al famós científic en cadira de rodes.
Aquest llargmetratge mostra un ventall de sentiments i idees: ciència i amor, ateisme i fe, cosmologia i art. El film es deté de millor manera en el més conegut sobre Hawking: la seva malaltia motoneural, relacionada amb esclerosi lateral amiotròfica, l’obligarà a parlar a través d’aparells generadors de veu.
Malgrat que, de jove, li donen només dos anys de vida, Hawking sobreviu a aquest dictamen i continua investigant. Això ho mostra de millor manera la pel·lícula, amb el suport de la bona i difícil actuació de l’actor, qui maneja molt bé els matisos emocionals del personatge.
La teoría del todo, aconsegueix transmetre a la perfecció la relació de parella i la vida quotidiana de la família Hawking. Jane és una muller i mare exemplar, que es convertirà en una figura de suport essencial per Hawking. D’altra banda, ell, un geni amb un gran sentit de l’humor, anirà mostrant un estoïcisme davant la malaltia i un optimisme infrangible. Junts, caminaran per fer de la seva rutina, una vida més fàcil, còmoda, agradable i accessible.
Font: lanacion.com, filmaffinity.com