Quina va ser l'última vegada que vau dedicar-vos uns moments de silenci o vau estar desconnectats del telèfon?
A Singapur han obert la “Tetería del Silenci”, un concepte de bar diferent que pretén que els atrafegats clients urbanites puguin relaxar-se i connectar-se amb sí mateixos. A més, en aquest bar, el Hush Teabar, tots els cambrers tenen discapacitat auditiva, potenciant la creació d'ocupació entre el col·lectiu de persones sordes.
La idea va néixer de la senyora Anthea Ong, de 47 anys, que va deixar el seu treball com a directora general d'un grup de consultories per iniciar aquest projecte. El més curiós és que el bar del tè no té una ubicació fixa, sinó que viatja i porta l'experiència als centres de treball, oficines corporatives, etc. De moment la barra de te ha servit a més d'1.000 persones i assegura que és un negoci rendible. Amb ella treballen 25 persones amb discapcidad auditiva a qui criden “TeaRistes”.
Els participants paguen de mitjana uns 30 euros per una sessió d'uns 45 minuts, que es divideix en 4 parts.
Durant la primera secció s'explica la missió de la barra de tè, és a dir, relaxar-se i abraçar el silenci. Després els participants escullen una barreja de tè entre els 12 tes elaborats amb flors, herbes i fruites. Han de seleccionar el que representi millor el seu estat actual (o desitjat) d'ànim.
El següent pas és bastant complicat per a alguns: lliurar els seus mòbils.
Després, els cambrers Tearistes duen a terme els rituals de te utilitzant el llenguatge de signes, gestos o targetes flaix. Se serveix el tè als participants, que també fan el ritual del tè.
Per últim arriba el moment on s'incita als participants a reflexionar i expressar els seus pensaments a través del que la senyora Ong anomena TeaArt (els participants pinten usant tè, no pintura).
En acabar la sessió tots comparteixen les seves experiències. Segons Ong, alguns es posen a plorar, d'altres asseguren que havien experimentat la plena atenció.
Sigui com sigui, està comprovat que la pràctica del silenci i la meditació ajuden a guarir i donar ànim a les persones.
Creieu que una iniciativa així tindria èxit al nostre país? A Válida sin barreras intentarem posar-ho en pràctica. 1, 2, 3… Silenci.