sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

La torre d'assajos d'elevadors més gran d'Europa

La Universitat d’Extremadura (UEx) construirà aquest any la torre d’assajos d’elevadors de mitja i alta velocitat més gran d’Europa. Estarà ubicada a la zona nord del Campus de Badajoz, al costat de l’edifici de Gestió del Coneixement.

Aquesta nova infraestructura comptarà amb 13 plantes, més de 40 metres d’alçada i uns 500 metres quadrats de terreny; s’hi podran assajar, simultàniament, fins a 4 elevadors a una velocitat nominal de 7 m/s.

Les obres també contemplen la construcció d’un soterrani per a emmagatzemar material i un edifici annexe per a assajar la resistència de materials i estructures de components d’elevadors.

Una vegada construïda, aquesta torre d’assajos només serà superada per la que hi ha a la Universitat de Northampton, al Regne Unit. Ignacio Herrera, responsable del projecte i coordinador del Grup d’investigació d’Enginyeria de l’Elevació i Estructures (INGELEV) assegura que el nombre de torres d’aquest tipus és molt reduït. Per aquesta raó, la construcció de la torre d’assajos és una gran notícia per al sector del transport vertical, ja que en aquest espai podran realitzar-se diferents proves com la validació, fabricació, optimització d’equips... Els resultats que s’obtinguin podran extrapolar-se a d’altres camps com, per exemple, la prevenció de riscols laborals.

A la construcció de la Torre d’Assajos se suma una funció educativa i docent; es preveu la formació de tècnics especialistes i la formació d’alumnes de la Escuela de Ingenierías Industriales.

El projecte es finançarà pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, compta amb un pressupost de licitació de 550.000 euros i l’empresa constructura serà CEINSA.

Està previst que aquesta nova infraestructura per a assajos d’ascensors obri les seves portes a pricipis del segon semestre d’aquest any.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu