sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Les noves tecnologies són accessibles per a les persones amb discapacitat?

Les noves tecnologies són accessibles per a les persones amb discapacitat?

Segons un treball titulat "Accés i ús de les TIC per les persones amb discapacitat" es posa de relleu que només el 32,5% de les persones amb discapacitat auditiva, visual i de movilitat usa internet en la seva vida diaria. És una xifra molt allunyada del 75,1% registrat per la població general.

De fet, el grup de persones amb discapacitat utilitza menys l'ordinador que la resta de la ciutadania, un 42,8% davant del 72,7%.

Les principals causes d'aquestes diferències s'atribueixen a que l'accés a aquestes tecnologies encara presenta barreres i limitacions, principament els problemes tenen a veure amb la seva accessibilitat i assequibilitat. De fet, el col·lectiu de persones amb discapacitat considera que l'ordinador li sembla un aparell molt avançat i complex, i que el seu preu és privatiu, massa car per a les seves possibilitats. Pel que fa a internet, consideren que els sembla poc accessible.

Les conclusions revelen que un 33% necessitaria un ordinador adaptat, a un preu assequible, i un 34,4% ha intentat utilitzar-ne sense èxit. Val la pena treballar en aquest camp, per tal que tothom pugui gaudir dels avantatges de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu