sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Les persones amb discapacitat podran formar part d’un jurat popular

Persones amb discapacitat poden formar part d'un jurat popular

El passat 14 de febrer va entrar en vigor la reforma de la Llei del Tribunal del Jurat, que permet a les persones amb discapacitat física o psíquica formar part dels jurats populars, una funció a la qual estaven vetades fins ara.

Aquesta iniciativa, aprovada per unanimitat en les Corts, ha adaptat la normativa espanyola a la Convenció Internacional sobre Drets de les Persones amb Discapacitat, que va entrar en vigor a Espanya el 2008 i que en el seu article 13 estableix el dret d’accés a la justícia d’aquest col·lectiu.

La modificació d’aquesta Llei del Tribunal es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat el passat 14 de desembre i es van fixar dos mesos per a la seva entrada en vigor. Amb aquesta reforma, la Justícia està obligada a proporcionar suport i a realitzar els ajustaments necessaris perquè es pugui duu a terme aquest acompliment en igualtat de condicions que la resta de ciutadans.

D’aquesta forma i segons han explicat, una persona sorda haurà d’estar acompanyada per un intèrpret, facilitat pel tribunal; una persona amb discapacitat visual, haurà de disposar de formats alternatius i digitals, i una persona amb discapacitat física haurà de disposar de formats alternatius digitals, i una persona amb discapacitat física haurà de poder exercir com a jurat amb l’acompanyament d’un ajudant.

Font: europapress.com 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu