sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Les persones amb discapacitat troben el seu lloc a les ones

En quants programes de televisió i ràdio podem veure o escoltar a persones amb discapacitat? La resposta, segurament, és en pocs. I és que, tot i que al nostre país hi ha més de 3,8 milions de persones amb algun tipus de discapacitat, són pocs els mitjans de comunicació que aposten per aquest col·lectiu o els donen visibilitat. 

Per exemple, a la televisió, destaquem el canal andalús Canal Sud, ja que mostra molta sensibilitat vers el col·lectiu de persones amb discapacitat auditiva, dóna molta importància a la llengua de signes, i emet els seus programes amb subtítols. Al mateix canal hi treballa la periodista Nuria del Saz, l'única presentadora cega d'Espanya que té programa propi i que els andalusos poden veure de manera habitual.

La Ràdio del mateix canal, compta amb un dels programes més antics de la ràdio per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Es tracta de Andalucía sin barreras, dirigit per Paco Aguilar i Gonzalo Rivas, tots dos periodistes amb discapacitat.

TVE emet de manera esporàdica programes sobre diversitat funcional. Són un exemple: Piensa en Positivo (presentat per Pablo Pineda, amb Sídrome de Down) i Un Mundo Mejor (del presentador Bertín Osborne).

El periodista esportiu J.J. Santos ha aconseguit fer-se un buit destacable a Tele5, a l'àrea d'Esports, sense oblidar-nos de Rafa Fernández, que treballa a Onda zero, especialitzat en Fórmula 1, i que té discapacitat visual.

En RNE, destaquen els programes dedicats a les persones amb discapacitat: Juntos paso a Paso, Sin límites y Con otra mirada.

A Gestiona Ràdio, els dissabtes dediquen dos programes al col·lectiu: Gestiona Social y Gente Extraordinaria.

La petita cadena d'emissores Ràdio Libertad és de les més compromeses amb les persones amb discapacitat. En la seva graella compta amb programes com: Enfermedades Raras, Bienvenidos, Tengo un Deseo o, l’estrella de la cadena: Escaleras de la Dependencia, de José Manuel Dolader, dedicat a donar visibilitat als diferents col·lectius de gent amb diversitat funcional. Válida sin barreras va intervenir al programa de fa unes setmanes, per parlar de la situació de les persones grans.

Tal i com Escaleras de la Dependència, el programa La Barandilla de la mateixa cadena, és un altre programa de referència. Gira entorn les persones amb malaltia mental i gaudeix també d'un gran prestigi. Val la pena dir que el copresentador i codirector d'aquests programes, Amadeo Arribas, té discapacitat intel·lectual, així com d’altres dels col·laboradors freqüents.

A més, des del 5 de maig , totes les nits, de dilluns a dijous, s'emet el programa Mentes Peligrosas, dirigit pel famós humorista Mariano Mariano, també amb discapacitat.

Sintonitzats per un món sense barreres.

Font: Agustín Morales.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu