sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Les persones amb discapacitat visual ja poden “veure” el Guernica

Com una persona cega pot “veure” els quadres i pintures més emblemàtiques?

La solución ve de la mà de la Sara Alonso Molina, una alumna de 20 anys de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) que ha creat una particular versió adaptada del Guernica de Picasso feta amb figures de fusta i diferents textures com el vellut.

Si bé no és el primer cop que s’adaptan obres artístiques per a personas amb discapacitat visual, la principal novetat de la proposta de la Sara és que s’hi aplica la perspectiva. I és que, gràcies al contorn de les figures, les línies de diferent gruix i l’ús de diferents materials percebem què està davant i què darrere.

A més, la particular versió del Guernica inclou una descripció textual, disponible en Braille, que les persones cegues han de llegar després d’analitzar l’obra amb el sentit del tacte.

Aquest treball forma part del projecte de fi de curs d’una asignatura sobre discapacitat anomenada “Atención a la diversidad e inclusión educativa: implicaciones didácticas”. La autora que és amant de l’art, explica que la seva aposta “és l’intent que les persones amb discapacitats visuals puguin veure “allò que tots veiem”.

Felicitats Sara!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu