sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Les persones cegues poden

Com poden les persones amb ceguesa o discapacitat visual saber quan caduca un aliment? Com poden reconèixer la cara d'un amic? I trobar el bany d'un lloc públic sense demanar ajuda? Aquests són només alguns dels inconvenients quotidians amb els quals es troben les persones amb problemes de visió i que no poden solucionar-los amb ulleres o cirurgia.

Una companyia israeliana llança al mercat una solució de tecnologia assistida portable que pot ajudar a resoldre tots aquests inconvenients. Es tracta del dispositiu OrCam My Eye, que consta d'un sistema integrat compost per una unitat portàtil lleugera i una càmera de 8 megapíxeles que s'acobla a la barnilla de qualsevol tipus d'ulleres i empra algoritmes de machine learning per obtenir informació visual. Després, converteix la informació en àudio, gairebé en temps real. Segons els gestos que realitza l'usuari, OrCam llegeix textos, reconeix cares o identifica productes i emet un missatge d'àudio a l'usuari mitjançant un altaveu de conducció òssia.

Aquest dispositiu es pot trobar en sis idiomes: castellà, anglès, alemany, italià, francès i hebreu.

Els creadors del gadget ja estan desenvolupant una nova versió que donarà més informació a l'usuari com els colors, els codis de barres, el rang d'edat de la persona que tenim davant i si és home o dona.

Al nostre país, podrem trobar OrCam My Eye en les òptiques perquè sempre hi hagi un professional que pugui assessorar l'usuari i ajudar-lo en la seva adaptació.

A l'Estat español, hi ha actualment gairebé 1 milió de persones que pateixen discapacitat visual, gairebé 60.000 són totalment cegues i més de 920.000 tenen poca visió.

 

Font: hola.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu