sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Més cotxes per a persones amb mobilitat reduïda

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica considera aquesta iniciativa com una oportunitat per fomentar la vida autònoma de les persones amb discapacitat, els qui podrien disposar d'un major nombre de vehicles al seu abast amb les garanties que estan totalment preparats per a ells.
Actualment, va explicar l'entitat, solament hi ha dos vehicles homologats per a conductors amb discapacitat: un és industrial i l'altre monovolumen, i per tant, tots dos "d'una grandària considerable" i sense moltes opcions de selecció. 
En aquest sentit, la confederació entén que caldria reduir el preu d'aquests utilitaris i incorporar més varietat a la llista de vehicles homologats per a persones amb mobilitat reduïda, i així facilitar la seva conducció per zones urbanes, en ser cotxes més manejables.
Així mateix, Cocemfe va indicar que seria de gran ajuda comptar amb dispositius que permetin conèixer "de forma objectiva i tècnica" les capacitats residuals que cada persona presenta per conduir un vehicle. Tenint en compte "la complexitat" d'aquest tipus de valoracions, l'organització veu "oportuna" la continuïtat del projecte de 'Avaluador de capacitats residuals de conductors de vehicles amb limitació de mobilitat i necessitat d'adaptacions', finançat per la Direcció general de trànsit (DGT) i desenvolupat per la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb Fiat Automòbils.
Cocemfe, com a entitat assessora que ha participat en el seu desenvolupament, assegura que aquest avaluador seria un gran servei, no només per a aquest col·lectiu i la seva autonomia personal, sinó també per als professionals, a els qui facilitaria superar les dificultats que es troben a l'hora de valorar i avaluar les aptituds per a la conducció d'una persona amb discapacitat o mobilitat reduïda.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu