sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Moda i accessibilitat

Cordar-se els pantalons, llevar-se la camisa, col·locar-se bé l'abric,… Per a una persona en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda aquestes accions, per simples que puguin semblar, suposen moltes dificultats o metes inassolibles. La moda i l'accessibilitat han estat dos pols oposats durant molt temps, normalment per motius d'estandardització de la producció i reducció de costos.

Però aquest panorama aquesta canviant. Cada vegada són més els joves emprenedors que aposten pel disseny de roba adaptada a les persones amb mobilitat reduïda. Gràcies a això, la suma de moda i accessibilitat permet oferir productes pensats, no solament per facilitar la seva col·locació, sinó també per oferir una aparença molt més elegant i atractiva.

Est és el cas de Miguel Olarte, un jove dissenyador que va detectar la falta d'aquest tipus de productes al mercat nacional. Amb l'objectiu d'oferir peces de major confort i estètica, ha iniciat el projecte TDOTEX. A més, aposten per l'elaboració de productes d'alta qualitat, realitzats amb materials naturals. Encara que es tracta ara com ara d'un projecte, en breu es preveu la seva comercialització (font: www.larioja.com).

Un altre exemple és el de Ruth Turró, fundadora de Fit&Sit, empresa dedicada al disseny de solucions pensades per a persones amb mobilitat reduïda. Sistemes de tancament amb doble cremallera per poder posar-se el jersei, cinturons sense sivella que s'ajusten amb només tirar d'ells o pantalons de cintura alta.

Tots dos exemples parteixen d'una premissa: encara que dues persones vagin en cadira de rodes, no necessiten el mateix producte. Això implica oferir solucions pràcticament a mesura, pensades per a perfils concrets i adaptats a les seves necessitats específiques.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu