sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Mouse4All permetrà a les persones amb discapacitat utilitzar tauletes i ordinadors

Treballar amb l'ordinador o les pantalles tàctils pot ser tota una odissea per a les persones amb discapacitat física o cognitiva, ja que potser tenen les mans paralitzades o problemes per enviar les ordres del cervell a les extremitats. Uns enginyers espanyols s'han posat a la feina per poder donar solució a aquesta dificultat, i han creat Mouse4all.

Mouse4all és una petita caixa amb un polsador que es pot controlar amb qualsevol part del cos, ja sigui amb un dit, un peu, el cap o fins i tot el clatell, depèn de la mobilitat de l'usuari. Aquesta capseta va connectada a un port USB al mòbil o tableta, per poder manar la pulsació al dispositiu. En la pantalla, hi ha un punter que es mou segons les ordres rebudes i fa clic en una icona de app, escrivim un missatge de text o ens movem d'un costat per a un altre.

Perquè el dispositiu entengui aquestes ordres fa falta instal·lar una “app”, que de moment només està disponible per Android, i s'obre de manera automàtica en connectar la caixa a la tableta o ordinador.

El menú es pot configurar segons el que necessiti l'usuari.

Mouse4all ha estat creat i provat al costat de persones amb discapacitat i terapeutes. D'aquí han sortit algunes històries commovedores. Com la d'una dona de 50 anys que mai havia usat una tauleta. Tenia depressió i van decidir provar la caixeta amb ella per motivar-la. La van deixar tot sol amb l'aparell. El que no s'esperaven és trobar-la plorant perquè va aconseguir obrir la càmera i fer-se una selfie. Molt emocionant.

L'invent ha anat a càrrec dels estalvis dels seus inventors, José Ángel Jiménez i Javier Montaner, i d'un premi a la innovació que van rebre per part de Fundació Vodafone.

De moment s'ha llançat una petita producció inicial, i es preveu treure-la a la venda. El preu rondaria entre els 100 i 200 euros.

Esperem amb ganes l'arribada d'aquest invent que farà la vida més fàcil a moltes persones.

 

Fort: el confidencial

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu