sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Noves ajudes per a persones amb discapacitat

Catalunya augmentarà el “diner de butxaca” de les persones amb discapacitat. Això es el que ha promès Neus Muntané, consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat. Si fins ara era un ajut d’uns 132 euros al mes (101 euros a la resta de l’Estat), es preveu augmentar-la fins un màxim de 95 euros.

“Hi ha col·lectius que amb 132 euros no poden desenvolupar la seva autonomia” va dir Muntané. Amb el nou ajut s’arribaria fins el 40% de l’Indicador de Renta de Suficiència de Catalunya, fixat en 569 euros mensuals, xifra encara insuficient per a moltes persones. A més, diversos sectors critiquen la discriminació a l’hora de repartir els nous ajuts ja que únicament les persones amb discapacitat psíquica poden arribar a beneficiar-se d’aquest 40% addicional, mentre els que tenen discapacitat física que poden aspirar a un màxim del 30% (57 euros).

Per la seva part, el govern autonòmic d’Aragó promou la contractació de persones amb discapacitat oferint prestacions econòmiques. L’objectiu es incorporar al món laboral 180 persones, dotant-se d’un pressupost total 540.000 euros per aconseguir-ho.

Els ajuts prioritzen i incentiven la contractació indefinida de les persones amb discapacitat, sumant-se quantitats addicionals segons els casos i la seva dificultat a l’hora d’incorporar-se. A més, també s’ajudarà amb fins 902 euros més a les empreses que contractin de manera indefinida i adaptin el lloc de treball.

Fonts:

www.heraldo.es

www.elpais.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu