sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Noves sabates amb GPS per a persones amb demència

De sabates n'hi ha per a tots els gustos i per a totes les funcions! I és que una empresa japonesa, Wish Hills, ha inventat les “GPS Dokodemo Shoes”, un calçat que porta un localizador instal·lat a la sola de la sabata esquerra, i que permet saber la posició de l'usuari a través d'ordinadors o de telèfons intel·ligents, després de compartir un nombre d'identificació del terminal i una contrasenya.

Aquest invent està especialment indicat per ajudar als cuidadors o familiars de personas grans i/o amb movilitat reduïda amb demència, ja que en cas de perdre's, en facilita la cerca (fins ara complicada). Normalment aquests usuaris no solen usar telèfons mòbils, ni penjolls, ni rellotges,… Però sí sabates! Així que, l'empresa nipona va decidir instal·lar el GPS al calçat.

El localizador s'associa a un dispositiu, pot ser un telèfon intel·ligent o ordinador, i li envia notificacions quan la persona gran s'allunya a més de 50, 100 o 500m de casa seva, el valor depèn del que haguem seleccionat.

A més, per tal de facilitar la cerca, mostra la posició de l'usuari en un mapa.

El producte és tot un èxit al Japó. Les principals clientes són dones d'uns 50 anys que tenen al pare o la mare amb demència.

El seu preu és assequible: uns 266 euros. Ara per ara, només es poden trobar al Japó, no descarten poder obrir mercat a l'estranger més endavant.

 
Segons la OMS, en l'actualitat uns 47,5 milions de persones pateixen demència al món.

És possible fer la vida més fàcil a les persones amb invents i solucions com aquests. Junts per un món sense barreres.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu