sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Persones amb diversitat funcional analitzen els “punts negres” de Barcelona

Persones amb diversitat funcional accesibilidad barcelona

Les persones que es desplacen en cadira de rodes es poden trobar fàcilment amb molts obstacles a l’hora de dirigir-se cap al seu destí. Amb la finalitat de posar fia aquesta situació, 38 persones amb diversitat funcional han decidit unir forces per analitzar diferents punts de la ciutat de Barcelona per valorar si aquests estan ben adaptats. Entre ells, s’analitzen centres universitaris, centres d’atenció primària, mercats o instal·lacions de transport públic, entre altres.

El Quico i l’Enric són dos dels usuaris que dediquen el seu temps a analitzar els recursos dels centres esportius, fixant-se en el recorregut, els passadissos, els contrastos de llum, la senyalització o els pendents de la infraestructura. En definitiva, conèixer tots aquells obstacles que les persones amb discapacitat es poden trobar a l’hora d’accedir a aquests centres.

D’aquesta manera, els usuaris realitzen una o dues visites al dia, fent el recorregut complet pel centre i també fent diverses fotografies de tots aquells punts que puguin obstaculitzar la circulació a les persones que es desplacin en cadira de rodes. A més, omplen un qüestionari per tenir constància de la situació del centre i així, poder actuar per millorar l’accessibilitat.

A dia d’avui, ja s’han analitzat més de 2.500 parades de transport públic, 257 autobusos i més de 400 centres públics educatius. Examinar i tenir present tots els punts a millorar només és el primer pas i, a partir d’aquí, s’aniran equipant i adaptant tots aquests punts de la ciutat per poder fer de Barcelona una ciutat accessible per a tothom.

Font: ara.cat

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu