sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

PneuChair, la primera cadira de rodes submergible

La humitat i l'aigua no són amigues de l'electrònica. En el cas de les cadires de rodes elèctriques, per exemple, això condiciona el seu ús així com els espais d'utilització. Amb l'objectiu de posar remei a aquesta situació, neix PneuChair. Es tracta d'una innovadora cadira de rodes dissenyada per ser submergible i impermeable.

Rory Cooper, director del Laboratoris de Recerca de l'Enginyeria Humana de la Universitat de Pittsburgh, buscava a una solució que permetés mantenir la funcionalitat i eficiència d'una cadira de rodes elèctrica. La solució a més havia de ser impermeable ja que, fins a dia d'avui, tots els dissenys utilitzen components elèctrics. Si ho aconseguia, hauria trobat una manera d'expandir les fronteres de les persones amb discapacitat motriu.

Després de tres anys de proves i desenvolupaments, el resultat d'aquest dur treball va ser PneuChair. És una cadira de rodes capaç de funcionar sota l'aigua, sent 100% impermeable. El secret resideix en el seu sistema d'alimentació. En lloc de components electrònics, s'utilitza un sistema motoritzat per aire comprimit. D'aquesta manera, s'aconsegueix, a més, reduir el pes i el temps de càrrega. El resultat doncs, és una cadira de rodes impermeable que pesa solament 36 quilos –un terç del que pesa una cadira elèctrica convencional- i es recarrega en 10 minuts –quan la mitjana d'altres dispositius és de 8 hores-. Cal assenyalar que la cadira és capaç de viatjar a 8 quilòmetres per hora i afrontar pujades de fins a 10 graus.

La “PneuChair” va ser estrenada a l'abril al parc temàtic Morgan’s Wonderland (Sant Antonio, Estats Units). És un parc compromès amb l'accessibilitat i la inclusió social, per això tenen com a objectiu acostar les seves atraccions a les persones amb discapacitat. Deu cadires ja s'han estrenat en aquest parc temàtic, que presumeix de ser el més accessible del món. Tant els responsables del parc com els investigadors esperen que la cadira de rodes impermeable permeti oferir l'entreteniment a tota la societat.

L'experiència de la cadira PneuChair va ser tot un èxit i s'estima que la seva producció i distribució comenci a finals del 2017. 

Font: Infobae

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu